Alışveriş kartı

Sepetiniz boş

Alışverişe Devam Et

Kimono Elbise | Kombin Önerileri ile En İyi 5 Model

Kimono elbise, farklı bir stil ve estetiğe sahip olan Japonya geleneksel giysisidir. Kimono, iç çamaşırı amacıyla üretilen kosodenin çağdaşlaştırılmış halidir. Japonya’nın Heian döneminde (794-1194) günümüzdeki modern hali ile buluşmuştur. Dünyanın diğer bölgelerine de yayılmış ve hem klasik hem de modern bir moda trendi haline gelmiştir.

Kimono elbiseler ve kimono abiye elbiseler bol kesim silüetlere, geniş kollara, ön kısımdan sarma tarzı ve uzun kuşaklara sahiptir. Tipik olarak orta uzunlukta veya daha kısa olup dizlerin hemen arkasına veya uyluğun ortasına kadar uzanır.

Kimono elbise çoğunlukla keten veya pamuk gibi çeşitli kumaşlardan üretilirken kimono abiye elbiseler ipek kumaşlardan üretilir. Kiraz çiçekleri ve dalga desenleri gibi geleneksel Japon tasarımları popüler seçenekler olmakla birlikte, düz veya desenli dokular arasından seçim yapabilirsiniz. Kimono elbiseler genellikle ekstra destek ve belirginlik için bir kimono kemeri (obi) ile giyilir. Obi, her vücut tipi için hem rahat hem de zarif bir kum saati silueti oluşturmak için bel çizgisini vurgular.

Kimono elbiseler, çok yönlülükleri ve farklı güzellikleri nedeniyle resmi etkinliklerden günlük kullanıma uygun kimono elbiseler olarak her durum için mükemmeldir. Kimono elbiseler çeşitli şekillerde, boyutlarda ve malzemelerde olur. Tam boy ya da orta boy olabilirler ve uzun ya da kısa kollu olabilirler. Tarzına bağlı olarak, gündelik ya da resmi bir havaya da sahip olabilirler. İşte bugün mevcut olan en popüler kimono elbise türlerinden bazıları:

Farklı Kimono Elbise Çeşitleri

  • Japon kimono elbise: Japon kimono elbise modelleri geniş kollu ve bol kesimli klasik kimono elbise tasarımıdır. Hafif ipek veya pamuktan yapılan bu desenli kimono elbiseler, güzel çiçek baskılarına sahiptir ve resmi durumlar için mükemmeldir.
  • Modern kimono elbiseler: Bu tarz, geleneksel kimonolardan daha uzun eteklere sahiptir ve genellikle daha fit bir görünüme sahip. Denim ve yün de dahil olmak üzere çeşitli kumaşlardan üretilirler, bu da onları daha serin havalar için mükemmel kılar. Modern kimono elbise fiyatları da daha işlemeli modellere göre bütçenize uygun olabilir.
  • Günlük kullanıma uygun kimono elbiseler: Bunlar daha kısa kollu ve daha kısa boylarda olup günlük kıyafetleri süslemenin kolay bir yolunu sunar. Yaz günleri veya evde hafta sonları rahat bir tercih için mükemmeldir.

 

Piyasada çok fazla seçenek ve varyasyon varken, nereden başlayacağınızı bilmek zordur. Bu nedenle, mükemmel kimono elbiseyi seçmenize yardımcı olmak için tasarlanmış bu yazımızda bir araya getirdik. Hangi kimonoların mevcut olduğu ve diğer kıyafetlerle nasıl karıştırılıp eşleştirileceğinden, kimono elbise modelleri ve fiyatları ,piyasadaki güncel trendlere kadar tüm stilistik ve pratik hususlarda sizi yönlendireceğiz.

Bu yazının sonunda, parmaklarınızın ucunda yeterli bilgiye sahip olacaksınız, böylece o özel gün veya gardırop güncellemesi zamanı geldiğinde, mükemmel kimono elbiseyi bulmanızın önünde hiçbir engel kalmayacak. Haydi başlayalım!

Kimono Elbise Kombinleri

Kimono elbisenizle mükemmel bir görünüm yaratmak söz konusu olduğunda, her şey farklı unsurları nasıl birleştireceğinizi bilmekle ilgilidir. Duruma bağlı olarak, en iyi sonuç veren birkaç kombinasyon vardır. Şimdi her birine bir göz atalım.

Kimono Elbise ile Kombin Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?

Japon kimono elbise ve kimono abiye elbise ile yapacağınız kombin gireceğiniz ortama göre şekillendirebildiği için çok yönlü ve pratik aynı zamanda tarz görünümlerin en güzel halidir. Ancak aksesuar ve ayakkabı gibi seçimlerin uyumu, doğru makyaj ve saç şekli ile tamamlandığında istediğiniz havalı ve çarpıcı görünümü yakalarsınız. Peki bu detayları merak ediyorsanız okumaya devam edin !

Resmi davetler için klasik siluete ve şık tasarıma sahip bir desenli kimono elbise kombinlerini deneyin. Uzun kollu, beli saran ve zarif bir kemerle kombinlenmiş kimono elbise, gösterişli küpeler veya kolyelerle eşleştirildiğinde çarpıcı görünür. Ekstra canlılık için sivri topuklu ayakkabılar ve parlak bir ruj ekleyin. Yukarıdan at kuyruğu ile toplanmış saçlarınızla kimono elbisenizin gösterişini ön plana çıkarın

Özel bir geceye mi davetlisiniz? Farklı bir tarz mı arıyorsunuz? O zaman gece davetleri için kimono elbise modellerinden kimono abiye elbiseleri tercih edebilirsiniz. Stiletto veya blok topuklu rugan şık ayakkabılarla kombinleyerek bohem havayı kolayca yakalayabilirsiniz. Aksesuarlar söz konusu olduğunda, kimono abiye elbisenizin önüne geçmeyecek kıyafetinizi tamamlayacak narin yüzükler veya zarif katmanlı kolyeler seçin. Saçlarınızı düz ya da hafif dalgalı bırakarak kıyafetinize ayrı bir ahenk katın.

Yaz aylarında güneşin altında keyifli bir gün geçirmeyi planlıyorsanız, çiçek desenli midi günlük kullanıma uygun kimono elbise gibi daha hafif ve sade bir şey seçin. Rahat bir gün için spor ayakkabılarla ya da düz sandaletlerle kombininizi tamamlayın. Günlük ama desenli kimono elbise kombinlerini daha da havalı yapmak istiyorum diyorsanız güneş gözlüğü ve büyük şapkalar, çapraz askılı çantalarla aksesuarlarınızı tamamlayın.

 

Kimono Elbise Fiyatları ve Satın Alma Rehberi

Fiyat söz konusu olduğunda, kaliteli kimono elbiseler geniş bir fiyat yelpazesine sahiptir. Kalite birkaç yüz dolardan binlerce dolara kadar değişebilir, bu nedenle tam olarak hedeflediğiniz görünüm için malzeme ve işçiliği araştırmak önemlidir.

İşte doğru fiyata en kaliteli kimono elbise modelleri ve fiyatları bulmak için bazı ipuçları:

Kaliteli bir kimono elbise ve kimono abiye elbise ararken, yalnızca Japon tarzı ve kültürünü değil, aynı zamanda kumaş ve işçiliği de araştırdığınızdan emin olun. İpek, saten veya brokar gibi otantik Japon kumaşlarının yanı sıra boyama ve el dikişi gibi geleneksel Japon tekniklerini arayın.

Kimono elbise ve kimono abiye elbise yapımında kullanılan tüm kumaşlar ve teknikler kalite açısından eşit değildir. Zamanın testine dayanacak zarif nakışlara, özenli yapıya ve cesur renklere sahip otantik malzemeler arayın.

Kimono elbiseniz ve kimono abiye elbiseniz için alışveriş yaptığınız web sitelerindeki markaların yorumları veya derecelendirmeleri okuyarak durum tespiti yapın. Her bir ürün türünün ne kadar iyi yapılmış ve dayanıklı olduğuna dair fikir vereceğinden, müşteri geri bildirimlerini okuyun böylece kimono modelleri ve fiyatları hakkında geniş bilgiye sahip olursunuz.

Son olarak, belirli bir kimono elbise için ne tür bir bütçe harcamak istediğinize karar verin bu alışverişi yaparken seçeneklerinizi daraltmanıza yardımcı olacaktır. Herhangi modeli satın alma karar vermeden önce modern kimono elbise fiyatlarını belli bir süre takip etmeniz ve indirimli kimono elbiseler almanıza olanak verecektir.

Kimono Elbise Modelleri

Artık kimono elbiseler ve kimono abiye elbiseler hakkındaki temel bilgileri anladığınıza ve piyasadaki stiller, renkler, tasarımlar ve kombinasyonlar hakkında iyi bir fikriniz olduğuna göre, hangi modelin sizin için doğru olduğunu bulmanın zamanı geldi! Sonuçta, kimono elbisenizi ve kimono abiye elbisenizi giyerken en iyi şekilde görünmek ve hissetmek istersiniz.

Dikkate alınması gereken ilk şey etkinliktir. Düğün veya balo gibi resmi bir etkinlik mi? Doğum günü partisi veya gece gezmesi gibi daha gündelik bir etkinlik mi? Hangi konukların orada olacağını ve ne tür bir atmosfer istediğinizi bilmek, model seçiminizi yönlendirmenize yardımcı olabilir. Şimdi kimono elbise modelleri nelerdir ona bir bakalım;

kimono elbise çeşitleri

Desenli Kimono Modelleri

Desenli kimono modelleri uzun ya da kısa modellerin hepsinde bulabilirsiniz. Japon kimono elbise modellerinin günümüze uyarlanmış stilini taşımak istiyorsanız tam size göredir. Geceleyin özel bir davette aksesuar ve çanta seçiminizle desenli kimono elbise kombinler ile geceye uyum sağlayabilirsiniz.

Yazlık Kimono Elbise Modelleri

Günlük kullanıma uygun kimono elbise arıyorsanız bu modern kimono modelleri tam size göredir. Yaz günlerinde isterseniz pikinizin üzerine giyip havuz başı partisine katılabilir ya da geceleyin dışarı çıkarken askılı elbisenizin üzerine alacağınız şık bir parça olarak değerlendirebilirsiniz.

Kışlık Kimono Modelleri

Kış aylarında da kışlık kimono elbise modelleri kıyafetlerimizin en modern parçası oldu. Yün ya da pamuklu kumaşlardan yapılan kışlık kimono modelleri daha sade renklerde üretilir. Bu da onu her kıyafete uygun kombin olanağı sağlar.

İşlemeli Kimono Modelleri

İşlemeli ya da boncuk detaylı kimono elbiseler özellikle düğün yada resmi bir davette giderken tercih edilen bir modeldir. Modern kimono elbise fiyatları ile kıyaslandığında üzerindeki işlemenin yoğunluğuna göre fiyatları biraz daha yukarıdadır.

Abiye Kimono Modelleri

Kimono abiye elbise modelleri gece davetleri için kimono elbise modelleri ariyanlar için normal abiye görüntüsünü farklı bir boyuta taşıyan bu kıyafetleri seçebilirler. Kimono abiye elbiseler ile detaylı nakışları işlemeleri beli saran süslü kemeriyle bir düğünün en gözde davetlisi olabilirsiniz.

Mükemmel kimono elbiseyi bulmak tamamen vücut tipinizi ve kişisel moda anlayışınızı bilmekle ilgilidir. İster cesur ve dikkat çekici ister sade ve abartısız bir şey arıyor olun, piyasadaki birçok farklı kimono elbise çeşidi arasından tam da ihtiyacınız olanı bulacaksınız!

Modelinizi seçtikten sonra, vücut tipinizi göz önünde bulundurun. Minyonsanız, belden bağlamalı A kesim kimono elbise gibi daha vücuda oturan bir model arayın. Daha büyük bedene sahipseniz, en iyi şekilde göründüğünüzden emin olmak için bol kesim ve bol dökümlü kumaşlı bir model seçin. Ayrıca elbisenin uzunluğunu da düşünün; daha kısa paçalı modeller minyon figürlerle iyi uyum sağlarken, maksi boy elbiseler daha uzun boylu kadınlar için daha iyi sonuç verir.

Son olarak, bir kimono elbise modeli seçerken renkleri ve desenleri göz önünde bulundurun. İnce vurgulara sahip düz renkler veya sadece düz blok renkler genellikle resmi durumlar için iyi görünür, ancak daha günlük kullanım için ise, karmaşık desenler ve nakışlarla daha cesur ve canlı bir şey deneyin. Eşsiz moda anlayışınıza uyan doğru stil ve renk kombinasyonunu bulmak, mükemmel modeli bulmanın anahtarıdır!

 

Kimono Elbiselerde Güncel Trendler

Kimono elbiseler moda dünyasını kasıp kavuruyor! Peki kimono elbiseler dünyasında yeni olan ne?

Siluet

Şu sıralar belden bağlamalı kimono elbiseler ve kimono abiye elbiseler çok moda. Vücudu saran bu stil giderek daha fazla ilgi görüyor ve geleneksel kimono tarzı tasarımlarınıza biraz hareket katıyor. Ayrıca, her görünümü kendinize özgü hale getirmek için aksesuarlarla oynayabilirsiniz. Farklı siluet oluşturmak istiyorsanız TWOS TOUCH web sitesindeki kimono elbise modellerini hemen keşfedin.

kimono elbise 

Renk Paleti

Kimono elbiseler ve kimono abiye elbiseler söz konusu olduğunda parlak mücevher tonları şu anda çok popüler. Elektrik mavisi ve zümrüt yeşili gibi cesur tonlar dünyanın dört bir yanındaki koleksiyonlarda ortaya çıkıyor ve tasarımcılar bu parlak renkleri ekstra kontrast için daha açık tonlar ve nötrlerle eşleştiriyor. TWOS TOUCH websitesindeki renkli modelleri hemen keşfedin.

Desenler

Çiçeklerden geometrik şekillere, benzersiz desenler bu sezon desenli kimono elbise kombinleri dünyasında büyük bir sıçrama yapıyor! Büyük, cesur baskılar her görünüme eğlenceli bir dokunuş katıyor ve modaya uygun bir his için desenleri karıştırıp eşleştirebilirsiniz. Desenli kimono elbise için en güzel modelleri TWOS TOUCH web sitesinde kimono elbise modelleri bulabilirsiniz.

Kumaşlar

Kimono elbise ve kimono abiye elbiseler günümüz modasında hemen her çeşit kumaş için üretilmektedir. Gece davetleri için kimono elbiseler için genellikle ipek ,saten gibi kumaşlar seçilirken iken günlük kullanıma uygun kimono elbiseler için çoğunlukla keten ,pamuklu , yün gibi daha sade renklerde olanlar günümüz trendlerinde yer alır.

Aksesuarlar

Kimono elbisenizi ve kimono abiye elbisenizi görünümü kendi stilinizi yansıtmak istiyorsanız aksesuarların gücünü kullanabilirsiniz. Gösterişli küpeler ve parlak çanta kombinlerinizle kimono elbiseniz daha çarpıcı hale gelir.

Kimono elbiseler için mevcut trendler, herkes için bir stil olduğu anlamına geliyor, bu nedenle konfor alanınızın dışına çıkmaktan ve bu sezon yeni bir şey denemekten korkmayın!

Sonuç olarak, bu sezon giymek için farklı bir şeyler arıyorsanız, kimono elbise ve kimono abiye elbise mükemmel seçiminiz olabilir. Şık desenlerden mükemmel kumaş seçimine kadar, her duruma ve bütçeye uygun bir şey var. İster resmi bir etkinlikte kendinizi göstermek ister günlük gardırobunuza tarz katmak istiyor olun, kimono elbiseler işinizi görecektir. Ayrıca, mevcut tüm farklı türler, renkler ve varyasyonlarla, sizin için mükemmel görünümü bulacağınızdan emin olabilirsiniz. Öyleyse TWOS TOUCH mevcut tüm farklı kimono elbiseleri keşfedin ve sizin için mükemmel görünümü bulun.